7 egenskaper män letar efter i drömkvinnan

Vad är hon – den perfekta livspartnern?

Under många år har män letat efter själva kvinnan som de kan segla med i samma båt längs livets vågor. Hon borde vara med dem i sorg och glädje. Och att hitta rätt följeslagare är verkligen väldigt viktigt.

Den person som du bestämmer dig för att dela din värld kan hjälpa dig att planera för livet, de kommer att muntra upp dig när du är upprörd, och de kommer bara att göra dig bättre genom sin närvaro. Men i processen att hitta rätt andra hälft kan det vara svårt att veta exakt vilka egenskaper du letar efter. Dessutom undrar många om själskompisar verkligen finns? Eller är begreppet ”samma” bara en myt? Shula Melamed, relationscoach, berättade om alla detaljer för att hitta hans ideal. Det visar sig att det att vara alltför aktivt i det här fallet kan vara kontraproduktivt..

”Ett hälsosammare och mer balanserat tillvägagångssätt är att förstå det faktum att det finns många människor som du kan ansluta ditt liv med, men inte alla kommer att vara dina drömkamrater av en eller annan anledning. I vårt liv har vi många möjligheter att mötas och spridas, och det beror inte på om vi tillåter oss att göra det eller inte, tror Melamed..

Det finns många faktorer som kan påverka om en man vill dela sitt liv med en viss kvinna, eller om han fortfarande förstår att han borde vänta mer. Därför är här en lista över egenskaper som du måste vara uppmärksam på varje gång du känner att det är mycket gnista..

1. Pålitlighet

När du bygger relationer är förtroende en av de viktigaste aspekterna. Förmågan att lita på någon och förståelsen att en person kommer att vara där under upp- och nedgångar kan ibland vara avgörande.

”Pålitlighet är en nyckelfaktor att leta efter i nästa halvår. Att ta ansvar för sina jobb och ekonomi är ett tydligt tecken på att de kommer att bli en bra livspartner, säger klinisk psykoterapeut Dr. Lesliebeth Wish..

2. Respekt

En annan viktig punkt i ett hälsosamt förhållande är ömsesidig respekt. Om du och din partner kämpar för att respektera varandras gränser kanske det här inte är ditt alternativ för livet..

”Om du går till din partner och säger att du behöver något från honom, borde han svara på det positivt”, säger forskaren Benjamin Ritter..

3. Stöd

Relationer involverar anslutningen av två personer som har sina egna drömmar, mål och önskningar. Det är mycket viktigt att partners stöder varandras intentioner och bidrar till utvecklingen av sin andra hälft..

”Att ha någon bredvid dig som uppmuntrar dig, stöder och hjälper dig att tro på dig själv kan hjälpa dig att hantera självtvivel, komma igenom alla nödvändiga hinder och uppnå ditt mål”, säger Dr. Wish.

4. Vänskap

Om du bygger ett liv tillsammans, kommer ditt förhållande att bestå inte bara av allvarliga saker, utan också av dumma, obetydliga och småsamma stunder. Att träffa någon som inte bara är en partner utan också en medbrottsling i ett brott är fantastiskt. Då blir även de minsta ögonblicken till ett äventyr.

”Sanna älskare vill alltid vara vänner också. När allt kommer omkring beror allt inte bara på sex. Att tullas och vänskap hjälper par att stanna tillsammans, förklarar familjepsykolog Sherri Campbell..

5. Förmåga att höra

Att lyssna handlar inte bara om att höra, utan också om att uppleva allt som din partner säger. Förlovning kan vara en grundläggande del av alla relationer, både arbete och romantik..

”Den perfekta livspartnern är personen som kan lyssna på dina bekymmer. Men han kommer inte att reagera på dem hastigt eller för beslutsamt. Den perfekta partnern löser alla frågor utan förbittring eller invändningar. Antag att du har någon som kan lyssna på dig om du känner dig sårad. Han är fortfarande öppen för dialog, även om han gjorde något fel och vet att du inte gillade det. En sådan partner är ovärderlig, säger Dr. Campbell..

6. Förstå dig själv

Självmedvetenhet betyder inte på något sätt perfektion, men det betyder att båda parter arbetar på sig själva. Att förstå dig själv skapar en atmosfär av säkerhet, förtroende och öppenhet i relationer.

”För vissa kan det betyda att du känner dig bekväm att vara dig själv”, säger psykolog Gary Brown..

7. Öppenhet

Öppen och ärlig kommunikation är grunden för alla lyckliga och hälsosamma förhållanden. Om du och din partner bygger ett liv tillsammans är det viktigt att du känner dig bekväm när du kommunicerar med varandra..

”Jag hoppas att du har förtroendet att prata om varför du kan känna dig osäker i ett förhållande. Ibland kan enkla samtal lindra din ångest. Annars får du bekräftelse på att du har goda skäl att tro att en person (eller ni båda) känner denna osäkerhet. Sådana samtal kräver en viss grad av förtroende, öppenhet och självmedvetenhet, säger Gary Brown..

Kom ihåg: för att bli en fullvärdig, glad och frisk person behöver du inte leta efter något annat än en ”livspartner”, ”själsfrände” eller ”den där”. Du är tillräckligt för detta själv. Men om du träffar en person du älskar och du undrade om det här är för evigt, ta en närmare titt på dessa sju kvaliteter..