Nya sexhemligheter

Sex är fortfarande fullt av många mysterier, och forskare från hela världen försöker aktivt lösa dem. Därför genomförs cirka åttio studier om sex och sexualitet årligen i världen. WDay.ru berättar om det mest intressanta av dem.

1. Fler känslor – fler orgasmer

Brittiska forskare har funnit att känslomässigt utvecklade unga damer får mer glädje av sex. Forskarna analyserade frågeformuläret från 2035 kvinnor, där de svarade på två typer av frågor: den första relaterade till deras sexliv, den andra – till emotionell utveckling. Det visade sig att tjejer som kan beskriva sina känslor har fler orgasmer. Andrea Barry, en av forskarna, förklarar detta missbruk på följande sätt: emotionell utveckling kommer att hjälpa en kvinna att balansera sina sexuella förväntningar med hennes partners ambitioner..

Studiens författare, professor Tim Spector, är övertygad om att resultaten kan förbättra kvinnors sexliv. Den välkända brittiska psykologen Paul Hall håller med honom: ”Om du förstår dina egna känslor är det mer troligt att du kan hantera svårigheter.”.

2. Dyra kläder är spännande

Amerikanska forskare John Townsend och Gary Levy drog slutsatsen att män klädda i dyra kostymer lockar kvinnor mer än män klädda i vanliga kläder som köpts till ett genomsnittligt pris..

Mer än tusen kvinnor deltog i experimentet. De visade fotografier av samma män, men klädda på olika sätt: först i dyra kläder och sedan i vanliga (sport och till och med uniformen för snabbmatstjänare). Flickorna var tvungna att utvärdera varje stilig man i en viss skala, där graden av sympati uttrycktes i termer av ”Jag skulle dricka kaffe med honom”, ”Jag skulle gå med på att sova med honom”, ”Jag vill gifta mig med honom”.

Bilderna av män klädda i dyra kläder vann med stor marginal. Forskare tillskriver detta till det faktum att en kvinna omedvetet väljer den man som kan försörja henne och hennes framtida avkomma. Uppenbarligen orsakar inte stiliga män i form av korvförsäljare sådana föreningar..

3. Mat är viktigare än sex

Australiska forskare har kommit till slutsatsen att för den moderna mannen är mat viktigare än sex. Mer än 10 tusen australier deltog i studien. De ombads att ange hur mycket nöje de får från olika aktiviteter..

Mat kom först, personliga prestationer kom på andra plats och rekreation kom på tredje plats. Sex kom inte ens till topp tio. Men den direkta frågan ”Vad gillar du mer – sex eller mat?” försvarade ämnena med svårighet.

Forskare tror att en sådan fördelning av preferenser kan förklara Freuds teori: ”Kanske faller män omedvetet i barndomen och associerar sin fru med mamman som matar dem”, förklarar en av forskarna..

4. Skratt är ett hemligt vapen

Österrikiska forskare analyserade miljontals kvinnoprofiler och kom fram till att det mest attraktiva inslaget hos det motsatta könet unga damer anser vara humoristiskt. Och detta är inte förvånande, för under skratt produceras endorfiner i organasm, vilket orsakar en känsla av glädje, komfort och värme..

Dessa hormoner kan också minska ömhet, stimulera immunitet och skydda mot sjukdomar. Forskare tror att kvinnor söker omedvetet en man som kan få dem att skratta och som ett resultat hjälpa dem att hålla sig friska..

5. Ju högre intelligens desto mer komplex är förhållandet

Amerikanska forskare har funnit att kvinnor med hög intelligens har svårt att hitta en kompis och bygga relationer med män. Statistik visade också att kvinnor som tjänar mer än genomsnittet är mer benägna att skilja sig från andra och också mindre benägna att föda barn..

Forskare förklarar detta genom att framgångsrika kvinnor är mer auktoritära och mindre toleranta mot män än sina mindre utbildade kamrater. Studiens författare, Robert Holden, är säker på att intellektuella analyserar relationer för mycket, och detta förhindrar dem från att vara öppna och skonsamma mot män..