5 regler för ett starkt äktenskap som du ofta och enkelt bryter

En älskad är framför allt en person vars personliga gränser bör respekteras.

Har du nyligen gift och är intresserad av några allmänna äktenskapsregler? Vill du hålla dig före problemen innan de börjar? Då vet du att sätta gränser och följa grundregler är nyckeln till att hålla dig före kurvan. Dessa regler är välkända och de är väldigt effektiva, men av någon anledning är de lättast att bryta mot dem och sedan lösa upp konsekvenserna. Men det räcker bara att omedelbart komma överens om allt och … följa dessa enkla regler.

1. Vikten av att komma ifrån varandra

När människor blir kär vill de tillbringa varje ledig minut tillsammans. Känslorna som följer med att bli förälskade är beroendeframkallande. Människor vänjer sig vid att vara tillsammans varje minut. Och då är det svårt eller pinsamt för dem att dela, även under en kort tid. Det är dock viktigt för ett förhållande att ibland spendera tid separat från det du älskar. Du måste ha ditt eget personliga utrymme.

Mycket bättre för ett förhållande när du saknar din älskade än när du är trött på honom..

Men ofta händer det tyvärr att folk, när de har startat en familj, flyttar ifrån vänner, tillbringar all sin tid med en partner. Och det låter bra först. Men någon gång börjar trötthet från varandra ackumuleras. Och att trötthet är en verklig mördare. I rutinen glömmer människor att de fördes en gång, glömmer varför de en gång blev kär i varandra, vad glädde dem, deras likasinnade, deras känslor. Allt detta visar sig vara begravt under ett tjockt lager av trötthet. Därför är det mycket viktigt att kommunicera med andra människor, inte att hänga i varandra, att utbyta tankar och känslor med vänner..

2. Ladda inte ansvaret på en person i ett par, dela det på mitten

Detta är ett problem med många äktenskap. Vid någon tidpunkt är rollerna i paret fördelade på ett sådant sätt att den ena alltid bär skuldbördan och den andra bär skulden. Relationer blir ojämna, de förlorar balans. Den ena är alltid i aggressorens eller den som har trasslat och den andra i offrets ställning eller den som kramar allt och skäller ut det första. Det här är en fruktansvärd tendens att döda känslan av kärlek vid roten och förvandla förhållandet till något slags rollspel. Farliga rollspel måste jag säga. En sådan nyans är också förknippad med dem. Någonstans i början av livet tillsammans delas också ansvarsområden ut. Någon tar det på sig att fatta grundläggande beslut – vart man ska åka på semester, var man ska äta, vad man ska köpa och så vidare..

Det händer kaotiskt, på något sätt av sig själv. Först nyligen verkar det, i början fattades beslut gemensamt, allt diskuterades, och efter ett tag tittar du plötsligt och bara en person är ansvarig för besluten. Och den andra lyder honom, men ingen frågar honom om han håller med. Under lång tid kan detta system förbli stabilt tills det andra ger sina rättigheter till sin egen åsikt. Eller tills man blir trött på att vara skyldig hela tiden. Denna obalans i makt dödar även de starkaste äktenskapen. När allt kommer omkring är det svårt för de första att vägra allmakt.

Därför är det mycket viktigt att inte tillåta en sådan inriktning av krafter direkt. Det är bättre att omedelbart utesluta skuldkontext från förhållandet och fatta beslut endast gemensamt. Även om det finns frestelsen att följa med flödet är priset högt. Det är väldigt viktigt att dela ansvar och inte ladda det på axlarna av en.